Unul dintre programele de baza a Scolii de Sah Juniorul este programul competitional.
    Rezultatele pregatirii sahistilor se pot observa numai in competitii. Concursurile sunt proba de foc prin care trebuie sa treaca fiecare sahist in pasii lui spre perfectionare.
    In acest sens clubul nostru organizeaza periodic diverse activitati competitionale.
     In Cluj-Napoca avem 2 competitii care sunt cunoscute de sahistii din Ardeal:
    1. Cupa Danone pentru Juniori. Acest concurs este omologat de catre Federatia Romana de Sah si are ca scop pregatirea juniorilor cu varsta de pana la 14 ani pentru Campionatele Individuale si pe Echipe-Juniori.
     Concursul se organizeaza lunar, pe 5 categorii de varsta: grupa gradinita, grupa incepatori, grupa copii sub 8 ani, grupa copii sub 10 ani si grupa copii peste 10 ani. La aceste concursuri participa copii din Cluj-Napoca, Turda, Sibiu, Zalau, Baia-Mare, Targu-Mures, Oradea, Bistrita, Sighet, Satu-Mare, Alba-Iulia etc, fiind un punct de reper ar competitiilor de sah pentru juniori din Ardeal. Este singur concurs de sah pentru juniori care se organizeaza lunar! Mai multe detalii gasiti in rubrica Turnee Cluj.
    2. Concursuri seniori cu omologare FIDE.  Agressione Open Cup si ARL OPEN CUP. Aceste concursuri sunt omologate de catre Federatia Internationala de Sah si Federatia Romana de Sah si are ca scop castigarea de coeficienti ELO si norme interne si internationale.
   Concursurile se desfasoara lunar, ele continua proiectul nostru care l-am inceput in anul 2011 prin concursurile Danone Open Cup si Junior Open Cup. In cadrul acestor concursuri participa seniorii care practica sahul ca sport de performanta si semiperformanta, precum si cei mai buni juniori care au fost promovati din celalalte concursuri. La sfarsitul fiecarei editii organizam un concurs de Blitz-5 minute/jucator, concurs de relaxare si recreere, in care tensiunile acumulate in ultimele partide ale turneului sunt schimbate pe glume, lagaturi de noi prietenii, socializare intre jucatori.  Mai multe detalii despre aceste concursuri gasiti in rubrica Turnee Cluj.
    In Bucuresti
  3. "Cupa Junior-Bucuresti la Sah". Experienta dobandita in organizarea a peste 20 editii a Cupei Danone pentru Juniori la Cluj ne face sa fim increzatori in succesul acestei competitii si la Bucuresti. Concursul se organizeaza pe grupe de varste de sub 8 ani, sub 10 ani si peste 10 ani iar castigatorii acestor competitii vor primii cupe si medalii, atat la fete cat si la baieti. Prin organizarea lunara a acestei competitii dorim sa oferim juniorilor care practica sahul de performanta un cadru competitional cat mai apropiat de concursurile nationale. Speram ca in scurt timp sa putem organiza si competitii lunare cu omologare FIDE la care pot participa cei mai buni juniori precum si jucatori de sah seniori din Bucuresti. Mai multe detalii gasiti in rubrica Turnee in Bucuresti.
    Multumim pe aceasta cale sprijinul oferit de catre Sponsorii acestor competitii precum si Conducerii fiecarei Institutii unde ne desfasuram activitatea didactica si competitionala.
    Asa cum puteti observa clubul nostru va asigura un program competitional diversificat si de calitate. Va asteptam cu drag la concursurile noastre!