Înapoi la modul                          Cum se rezolvă o diagramă de șah

    Ce înseamnă o fotografie în șah? Cunoști cum se rezolvă o diagramă de șah? Care sunt cei patru pași care trebuie folosiți pentru rezolvarea corectă a unei diagrame?

    În programul de pregătire de la 0 la Maestru găsești lecții speciale în care te învățăm cum să gândești și ceea ce trebuie să faci pentru a înțelege cât mai bine o poziție de șah. 

     Puține lecții de șah te învață să cauți momentul critic al unei partide. Fiecare partidă de șah are o fotografie proprie. O partidă de șah este ca o înșiruire de evenimente care se întâmplă după fiecare mutare pe care o efectuăm. Practic după fiecare mutare poziția pe tabla de șah s-a modificat. Aproape fiecare partidă de șah are un moment critic când, efectuând anumită mutare sau anumită combinație putem decide soarta partidei. Acel moment critic putem să îl imortalizăm prin fotografia poziției. 

     Momentul critic al partidei e greu de descoperit de un jucător începător. Lecțiile fotografia poziției care le găsești în acest program de pregătire te învață să descoperi aceste momente critice și să folosești corect toate pârghiile posibile pentru câștigarea partidei. Vom începe cu cele mai simple fotografii care sunt maturile într-o mutare.

                                                                                                Toți oamenii știu să facă fotografii. Fotografi adevărați sunt puțini!!