Modul 7 Căpitan- În curând acest modul va conține lecțiile de șah

     Cel de al șaptelea modul de pregătire este unul extrem de tehnic în care vom învăța câteva finaluri complexe ale jocului de șah, lupta împotriva pionului în finalul partidei, despre structuri cu pioni atârnați, lupta împotriva lanțurilor de pioni și cum se blochează un pion liber.

     Tot aici sunt prezentate primele lecții legate de aprecierea poziției și despre piese care  sunt prost poziționate și nu participă la joc.

     În încheiere vom învăța trei poziții tip care decurg din anumite sisteme de deschideri.

     Înainte de studiul ideilor strategice ale deschiderilor am vrut să cunoaștem structurile de pioni care pot apărea în anumite tipuri de deschideri. Unii pot considera că am pus carul în fața boilor învățând structuri de pioni și pe urmă ideile strategice ale deschiderilor.

     Mie mi se pare extrem de important să înțelegem valoarea structurilor de pioni. Ca regulă generală, structurile de pion rămân destul de fixe în primele două părți ale jocului de șah. Din acest motiv în Programul de pregătire de la 0 la Maestru pune accent deosebit asupra structurilor de pioni și luptei împotriva structurilor de pioni. Acesta este de fapt jocul marilor maeștri, jocul pozițional.